Inkoop & groothandel

Retailer

Al ons hout is gecertificeerd onder SLVK en FLEGT. Dit zijn officiele documenten die bij de douane aangeleverd dient te worden voor het legaal importeren van teakhout afkomstig uit Indonesië

Olmega Meubelen is importeur en retailer van teak houten meubelen en tuinmeubelen. Al onze meubelen zijn geproduceerd van duurzaam hout. Om de duurzaamheid goed te waarborgen gebruiken wij de processen van  de Indonesische SLVK certificaten en Europese FLEGT certificaten. Wij verzorgen compleet uw order en zien toe op een goede controle (QC) van al uw bestelde producten in Indonesië. Wij leveren dan ook uitsluitend uit eigen fabrieken. Voor meer informatie omtrent onze inkoop of import neem dan contact met ons op via ons algemeen telefoonnummer of stuur een mail naar info@olmega.nl.

Dé duurzame trend in de meubelwereld. Recycled teak!

In een wereld van strakke items zijn mensen nog steeds op zoek naar een authentieke uitstraling. Bij Olmega is dit dan ook te vinden. Als één van de grotere meubelzaken vindt u ook bij Olmega  Meubelen recycled teak. De zogenaamde ‘doorleefde-look’ is een van de trends binnen de teak wereld.

Deze look gebruikt hout dat afstamt van oude gebouwen en woningen. Doordat het hout vaak meer dan 100 jaar oud is,  krijgt het hout een als het ware doorleefde uitstraling. Ziet u deze sfeervolle toevoeging al in uw huis?

TEAK tafels, in alle maten te bestellen!

TEAK is een zeer geschikte soort hout voor tafels en ander soort meubelen. Doordat Olmega Meubelen haar eigen fabriek in Indonesië heeft, wordt er voor gezorgd dat uw producten altijd op de juiste manieren worden gemaakt. Dit is erg belangrijk omdat een goede basis altijd belangrijk is. Goed hout is sterk, duurzaam en is erg lang te gebruiken. Het verwerking- en droogsysteem van het bewerkte hout gaat bij Olmega Meubelen op een professionele manier wat er voor zorgt dat onze producten zelden scheuren en-/of splinteren.
Bij Olmega Meubelen kunt u bovendien ook zelf de maat uitkiezen van uw tafel. Doordat wij zelf importeren uit Indonesië bieden wij een gegarandeerd lage prijs. Een groot deel van deze tafels heeft Olmega Meubelen op voorraad.
De doorleefde look werkt over het algemeen met kopse planken, dit wil zeggen dat meubelen op de korte kanten dwarsplanken aan de uiteinden hebben.

De oorsprong van TEAK.

TEAK heeft een Zuidoost-Aziatische oorsprong en een wereldwijde reputatie. De TEAK boom (Tectona grandis) is met haar 40 meter veel in Zuidoost-Azië te vinden. Sinds dat er op grote schaal gebruik wordt gemaakt van het TEAK hout zijn overal op de wereld verschillende plantages ontstaan. Dit leidt dan tot verschillen in gewicht, hardheid, kleur, etc. De TEAK meubelen van Olmega worden allemaal gemaakt in Java, Indonesië.
Vooral de verschillen in kleur zijn belangrijk. TEAK hout is te vinden in alle denkbare kleuren bruin, soms lijkt het zelfs wel goud. Het gebruik van TEAK zorgt dan elke keer weer voor een uniek meubelstuk. Ook doordat de oude planken allemaal voor een ander doel hebben gediend ziet men goed de eerdere functie of de ooit aangebrachte  reparatiestukken.
TEAK bevat ook veel natuurlijke oliën; dit draagt bij aan de duurzaamheid. Een ander belangrijk aspect van TEAK hout wat erg gemakkelijk is voor meubelen en tuinmeubelen is dat TEAK geen corrosie of roest vormt wanneer het in contact komt met metaal.
Niet alleen de meubelindustrie maakt gebruik van TEAK, ook de scheepsbouw maakt hier veelvuldig gebruik van. Het idee hierachter is dat TEAK erg geschikt is voor verschillende weersomstandigheden. De meubelen en tuinmeubelen moeten namelijk nog meerdere jaren in uw huis of tuin staan. Buiten scheepsbouw wordt TEAK ook veel gebruikt in vloeren, snijkunst, beeldhouwen etc.
Voor de doorleefde TEAK meubelen wordt gerecycled TEAK gebruikt, terwijl voor ‘nieuwe TEAK’ plantage TEAK wordt gebruikt. Dit hout wordt duurzaam gekapt en gekocht in Indonesië.

 

Alle maten, modellen, soorten en kleuren.

Buiten het feit dat Olmega Meubelen gespecialiseerd is in het leveren van TEAK tafels en vele soorten woonmeubelen, Olmega Meubelen ook andere soorten voorwerpen voor u laten maken. Tegen de laagste prijs natuurlijk.

Drijfhout? Driftwood? Koloniaal?

Vandaag de dag hoort u verschillende termen wat de zoektocht naar de perfecte meubelen kan bemoeilijken. Doorleefd TEAK wordt bijvoorbeeld vaak Drijfhout genoemd of Driftwood. Ook is er tussen koloniale meubelen en TEAK meubelen bijna geen verschil. Koloniaal is een van de eerste benamingen voor TEAK. In het begin was TEAK ook veelal donker en bevatte het lijsten. Tegenwoordig is negen van de tien TEAK Meubelen blank en strak. Het enige verschil zit hem dus in de lak. Olmega Meubelen kan elk geschikte meubelstuk in de koloniale kleur leveren.

Ideaal in onderhoud en gebruik

De doorleefde TEAK tafels zijn ideaal in het gebruik én onderhoud, mede doordat de tafels alleen maar mooier worden door gebruik. Dit type tafels heeft alleen een vochtige doek en een beetje groene zeep nodig voor een optimale natuurlijke uitstraling. Bovendien voorkomt de groene zeep vetvlekken. U kunt ook kiezen voor het gebruik van olie, hier kunnen de medewerkers van Olmega meubelen u alles over vertellen.

Goede en zeer betaalbare meubelen met een goede service, dat is het kenmerk van Olmega Meubelen. Loop gerust eens binnen, de koffie staat voor u  klaar!